Макроекономічна модель стрес-тестування кредитного ризику банків - Шульга, Н. П.; Белянко, Л. Л. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
В статті розглянуто сутність макроекономічного стрес-тестування кредитного ризику як інструменту, що дозволяє оцінити стійкість банківської системи по відношенню до макроекономічних потрясінь. Побудовано багатофакторну регресійну модель згідно обґрунтованого переліку макроекономічних показників, які складають основу для стрес-тестування впливу кредитного ризику на банківську систему України з урахуванням сучасних тенденцій її розвитку та стану вітчизняного фондового ринку.