КРЕДИТУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТОВАРОВИРОБНИКІВ: ЕКОНОМІКО-ПРАВОВІ ПРОБЛЕМИ - Hafurova, O. V.; Yermolenko, V. M.; Yermolenko, I. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Обґрунтовано, що в Україні, на відміну від зарубіжних країн, практично єдиним фінансовим інструментом, спрямованим на розвиток кредитних відносин в аграрному секторі економіки, є механізм здешевлення кредитів. Вказано на декларативний і суперечливий характер законодавства в зазначеній сфері, що призводить до неможливості його реалізації на практиці. Доведено, що забезпечення доступу до дешевих кредитних ресурсів малих і середніх сільськогосподарських товаровиробників має стати одним із важливих завдань державної аграрної політики.