ОСНОВНІ КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКИХ ДЕРЖАВНИХ БАНКІВ - Pohorelenko, N. P. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В статті проаналізовано концептуальні положення функціонування та розвитку українських державних банків відповідно до стратегії реформування державного банківського сектору. Досліджено процес реалізації нормотворчих зусиль з боку ключових регуляторів – Кабінету Міністрів України, Міністерства Фінансів України та Національного банку України в частині реалізації складових Стратегії. Визначено ключові напрями діяльності держави, на яких концентрується Стратегія: забезпечення фінансової стабільності; розвиток корпоративного управління; поширення фінансових сервісів; створення умов для окупності інвестицій; усунення тиску проблемних активів на банківські баланси; мінімізація впливу держави на банківський сектор. Це повинно сприяти не тільки вдосконаленню діяльності державних банків, а й підвищити їхню привабливість для потенційних інвесторів.