Особливості емісії банками умовних конвертованих цінних паперів - Kravchuk, I. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті досліджено специфічні характеристики умовних конвертованих цінних паперів (активатори, купонна ставка, строк обігу, механізм трансформації) у взаємозв’язку з управлінням фінансовою стійкістю банківських установ, їх вплив на стабільність ринку обігових фінансових інструментів, а також визначено перспективи побудови ринку цих цінних паперів в Україні. Роль умовних конвертованих облігацій у міжнародній фінансовій системі є в певній мірі амбівалентною – з однієї сторони ці інструменти емітуються для забезпечення підтримки стабільності банківських систем, а з іншої – існує ймовірність негативного впливу на стабільність ринків та інвесторів при активації умови про конверсію/списання боргу. В Україні впровадження в обіг умовних конвертованих цінних паперів є передчасним, оскільки для розвитку ринку інструментів з умовою ймовірного списання не має попиту зі сторони інвесторів, а для умовних конвертованих облігацій з умовою конверсії в акції додатковим стримуючим фактором є майже повна відсутність ринку банківських акцій.