ОСОБЛИВОСТІ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТУРИСТИЧНОЇ СФЕРИ В УМОВАХ ТРАНСНАЦІОНАЛІЗАЦІЇ СВІТОГОСПОДАРСЬКИХ ПРОЦЕСІВ - Voitovych, S. Ja.; Liutak, O. M.; Liakh, I. M.; Lisovska, L. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В даній науковій статті розкрито особливості інвестиційного забезпечення туристичної сфери в умовах транснаціоналізації світогосподарських процесів. Зокрема, встановлено тенденції, рівень та окреслено транснаціональний вектор функціонування туристичної сфери; представлено особливості розвитку туристичних ланцюгів. Проаналізовано рівень капіталізації країн і обсягів інвестицій у світовий ринок туристичних послуг; умови та засади нарощення бізнес–діяльності ТНК і туристичних ланцюгів; виокремлено стратегії фінансового забезпечення розвитку, що реалізуються готельними ТНК, та чинники зростання обсягів реалізованих туристичних послуг. Сформовано та згруповано фактори покращення інвестиційного клімату, що виступають як засадничі умови розвитку інвестиційного забезпечення туристичної сфери в умовах транснаціоналізації світогосподарських процесів.