УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ ТА СТРАХУВАННЯ НА ЗАЛІЗНИЧНОМУ ТРАНСПОРТІ - Matusevich, O.; Matusevych, O.; Bobyl, V.; Chornovil, O. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті розглянуті та проаналізовані ризики на залізничному транспорті. Також удосконалена загальна класифікація ризиків стосовно пасажирських перевезень. Додатково для більш досконалого дослідження питання управління ризиками та страхування визначені особливості страхування на залізничному транспорті; проаналізовані правила добровільного страхування залізничного транспорту різних страхових компаній. Згодом на основі проведених досліджень побудована удосконалена класифікація факторів впливу на ефективність курсування пасажирського поїзду у зв’язку з ризиками для пасажирських перевезень. Наголошено на необхідності врахування основних факторів впливу на ефективність пасажирських перевезень разом з ризиками на залізничному транспорті. Це має забезпечити підвищення ефективності пасажирських перевезень та їх конкурентоспроможності на транспортному ринку країни.