МЕТА БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ДЛЯ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ - Lukin, V. O.; Piskunov, R. O.; Malahov, V. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В статті розглядаються питання визначення цілей, які повинні бути поставлені перед системою бухгалтерського обліку, яку сформовано на підприємствах України у поточний час. Розглянуто, як змінювалися цілі у часі, на різних історичних етапах розвитку бухгалтерського обліку і як вони змінюються у залежності від поділу системи обліку на підсистеми. Для цього цілі обліку класифікуються за двома основними ознаками: за етапами історичного розвитку системи бухгалтерського обліку та за підсистемами обліку. За результатами дослідження надані пропозиції щодо визначення цілей окремих підсистем бухгалтерського обліку.