ОСОБЛИВОСТІ МОТИВАЦІЙНИХ ТА СТИМУЛЮЮЧИХ ПРОЦЕСІВ У СИСТЕМІ ОБЛІКОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИТРАТ ПІДПРИЄМСТВ - Ovsiuk, N. V.; Maister, L. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті проведено дослідження наукових підходів до змісту теорії «неоінституціоналізму», спрямованої на реалізацію процесів стимулювання та мотивації праці персоналу. Встановлено взаємозв’язок між мотиваційною політикою та системою стимулювання у межах функціонування ринкових інститутів в умовах конкурентного середовища. Виділено ефективні способи матеріальної мотивації співробітників, запропоновано фінансові інструменти як чинники підвищення ефективності трудової діяльності персоналу на ринку праці та проведено порівняння їх вартості для підприємства та працівника з метою розроблення основних положень методики облікового відображення матеріального стимулювання персоналу.