УПРАВЛІННЯ ОБОРОТНИМИ АКТИВАМИ В КОНТЕКСТІ МАКРОЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ - Chubka О. М.; Politylo, M. P.; Moroz, N. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Проведено аналіз видів економічної діяльності за їх часткою в оборотних активах в економіці. Встановлено види економічної діяльності з найбільшою часткою дебіторської заборгованості, оцінено їх вклад у ВВП та встановлено тенденції розвитку. Визначено макроекономічні чинники, що впливають на кредиторсько-дебіторську заборгованість. Оцінено динаміку та частку запасів, поточних фінансових інвестицій, грошових коштів, доведено вплив економічної ситуації в країні на їх формування і використання. Подано рекомендації щодо ефективного управління елементами оборотних активів.