ОПТИМІЗАЦІЯ ВИТРАТ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ НА ОРГАНІЗАЦІЮ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕРЖАВИ - Kizyma, T. O.; Lobodina, Z. M.; Kizyma, A. Ya. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті досліджено прагматику бюджетного забезпечення діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні. Проаналізовано динаміку, склад і структуру витрат державного та місцевих бюджетів України за видами діяльності та функціями держави. На підставі оцінки залежності зміни обсягу валового внутрішнього продукту від зміни обсягу витрат бюджету обґрунтовано доцільність і напрями оптимізації використання бюджетних коштів. Наголошено на актуальних проблемах управління бюджетними ресурсами, що дало змогу обґрунтувати вектори модернізації бюджетної політики в контексті удосконалення бюджетного забезпечення діяльності держави в сучасних умовах.