КОМПЛЕКСНИЙ АНАЛІЗ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ ПІДПРИЄМСТВ В КОНТЕКСТІ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ - Kostyrko, L. A.; Kostyrko R. О.; Madiyarova, E. S.; Sereda О. O. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В статті розкрито передумови та предметне поле комплексного аналізу інвестиційної привабливості підприємств, орієнтованого на формування інформації, яка задовольняє інтереси різних зацікавлених груп. Запропоновано методичний підхід до комплексного аналізу інвестиційної привабливості підприємств, який базується на інтегральній оцінці, що поєднує індикатори оцінки інвестиційної привабливості за трьома рівнями: країни, регіони, підприємства. Наведено результати апробації запропонованого підходу до комплексного аналізу інвестиційної привабливості на прикладі підприємств Луганського регіону та виявлено фактори, які необхідно враховувати при прийнятті рішень щодо інвестування та формування параметрів стратегії фінансового регулювання розвитку підприємств. Уточнена система показників інвестиційної привабливості регіону та обґрунтовано доцільність методів рейтингового аналізу з використанням індексів інвестиційної привабливості країн. На основі аналізу надходження прямого іноземного інвестування визначено рейтинг Луганської області та зроблені висновки щодо інвестиційної привабливості регіону.