ІМІТАЦІЙНО-АВТОМАТНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ У СТРАХОВІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Lapishko, M. L.; Danylkiv, K. P.; Dobosh, N. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Стаття присвячена дослідженню ефективності застосування економіко-математичних методів моделювання процесів страхової діяльності. Оцінено наявні методики аналізу фінансової стійкості страхових організацій і запропоновано напрями їхнього вдосконалення шляхом використання імітаційно-автоматного моделювання та інтеграції у систему аналітичного забезпечення управління фінансовою стійкістю страховика. Визначено основні фактори, що впливають на рентабельність діяльності страхових компаній, та проведено розрахунок відповідного інтегрального показника.