ОРГАНІЗАЦІЙНО-УПРАВЛІНСЬКИЙ МЕХАНІЗМ ОПТИМІЗАЦІЇ ПОДАТКОВОЇ НАВАНТАЖЕННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ - Homovij, S. M.; Tomilova, N. O.; Lytvynenko, V. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Швидка зміна правового законодавства України допомагає знайти і виявити нові чинники, які впливають на оптимізацію податкових питань та економічну ефективність сільськогосподарських підприємств. Тому оптимізація організаційних і управлінських аспектів оподаткування та дослідження податкового навантаження сільськогосподарських підприємств на сучасному етапі економічного розвитку вимагають подальших досліджень. У статті наведено поняття «податкове навантаження», здійснено аналіз податків в контексті податкової політики підприємств агропромислової галузі України, досліджено основні чинники облікових нововведень поліпшення коефіцієнта сукупного податкового навантаження. Проведено аналіз оцінки ефективності податкової політики аграрних підприємств. За допомогою DEA-аналізу сформовані основні статті поліпшення показника податкового навантаження на сільськогосподарському підприємстві, визначені в Міжнародних стандартах фінансової звітності.