ДИНАМІКА ПОПИТУ РОБОЧОЇ СИЛИ НА РИНКУ ПРАЦІ УКРАЇНИ: ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНІ ТЕНДЕНЦІЇ - Vyshnovetska, S. V.; Timush І. S.; Tyshchenko О. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Розглянуто сучасні тенденції розвитку трудового потенціалу України в контексті особливостей формування попиту робочої сили на ринку праці. Здійснено аналіз динаміки розподілу зайнятого населення за видами економічної діяльності та доведено наявність структурних змін щодо попиту робочої сили на вітчизняному ринку праці в бік збільшення кількісних показників. Установлено причинний зв’язок впливу диференціації оплати праці на динаміку попиту робочої сили в усіх видах економічної діяльності. Запропоновано авторське визначення поняття «динаміка попиту робочої сили на ринку праці України».