Фінансова нестабільність та її вплив на процес управління кредитним портфелем у банківських установах України - Васильченко, З. М.; Терещенко, О. А. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У статті висвітлено сутність понять фінансова нестабільність і кредитний портфель у їх взаємозв’язку та проаналізовано особливості управління кредитними портфелями банків України в сучасних умовах. Особливу увагу приділено огляду напрацювань вітчизняних і зарубіжних науковців з даної тематики, характеристиці негативного впливу світової фінансової кризи 2008-2009 рр. на банківську систему України, зокрема здійснено комплексний аналіз показника відношення депозитів до кредитів (коефіцієнт покриття), а також сучасного стану кредитних портфелів банків України та управління проблемною заборгованістю клієнтів.