МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ОПТИМІЗАЦІЇ В ЕКОНОМІЦІ - Lagovska, Olena; Kuksa, Ihor; Savitskyi, Andrii; Biriuk, Olena (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Запропоновано математичний апарат, який використовує векторний аналіз. Це дає нові можливості в аналізі економічних процесів. Зведення нелінійних задач до спрощеної лінійної форми може призвести до втрат коренів, або груп коренів, системних помилок та хибних рішень. Використання лінійних моделей для постановки та вирішення економічних задач можливо тільки для практичних потреб певного, обмеженого кола задач з малою кількістю параметрів. Тому постала необхідність змінити методологічні підходи до математичного оптимального моделювання в економіці. Уникнення надмірного спрощення дає можливість математично об’єктивно поставити задачу і більш точно вирішити її. Сучасна обчислювальна техніка і пакети прикладних програм дозволяють вирішити такі задачі в загальному вигляді – без надмірного спрощення.