ЦИФРОВІ ВАЛЮТИ У КОНТЕКСТІ СУСПІЛЬНОЇ ДОВІРИ ДО ГРОШЕЙ - Naumenkova, S. V.; Mishchenko, V. I.; Mishchenko, S. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті досліджено проблеми формування та інституціоналізації суспільної довіри до грошей у контексті виникнення та розвитку їх нових форм і вдосконалення регулювання грошового обігу. Феномен появи цифрових валют розглядається як форма прояву децентралізації суспільної довіри до грошей та монетарних інститутів. Не дивлячись на те, що появу цифрових валют можна охарактеризувати як революційну зміну, дискусійним є питання щодо коректності їх визнання повноцінними грошима. Визначено переваги та обмеження у використанні цифрових валют, а також особливості регулювання їх обігу в окремих країнах світу. Розкрито зміст та функції цифрових валют у разі їх випуску національними центральними банками, визначено перспективи використання технології блокчейн для випуску криптовалют на основі ідентифікаційної системи обліку національних грошей з використанням рахунків центральних банків.