КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ТРАНСФОРМАЦІЇ СИСТЕМИ РЕГУЛЮВАННЯ ДОХОДІВ НАСЕЛЕННЯ В УКРАЇНІ - Pavlikha, N. V.; Tsymbalіuk I. О.; Kovshun, N. E.; Kotsan, L. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті розкриті концептуальні засади трансформації системи регулювання доходів населення. Здійснено моделювання впливу різних факторів на рівень доходів населення із застосуванням кореляційно-регресійного аналізу. Доведено, що кожен із факторів (мінімальна заробітна плата, мінімальна пенсія, прожитковий мінімум, податкове навантаження, внески на соціальне страхування) визначає не лише результуючий показник – доходи населення, але в той же час суттєво впливає один на одного. Відповідно до виявлених негативних факторів запропоновані шляхи удосконалення системи регулювання доходів населення.