ОЦІНКА ВИТРАТ ДОМОГОСПОДАРСТВ НА СПОЖИВАННЯ ОВОЧІВ ТА ЄМНІСТЬ РИНКУ ОВОЧІВ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМНО–МЕТОДИЧНИЙ АСПЕКТ - Parkhomenko L. А.; Gerasymchuk, N. A.; Skurtol, S. D.; Kolupaieva, I. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Овочівництво як окрема ланка аграрного виробництва включає широкий асортимент продукції, реалізація яких направлена на задоволення потреб населення та переробної промисловості. Транзитивний період розвитку економіки України призвів до деформації стійких зв’язків «виробництво – переробка» продукції овочівництва. Тому на сучасному етапі основними виробниками і споживачами овочів виступають домогосподарства населення. Від якісного та повноцінного задоволення потреб населення овочевою продукцією залежить ємність внутрішнього ринку овочів. Однак зміни рівня доходів та витрат домогосподарств та зростання цін на овочі потребують додаткового дослідження. Вітчизняні методики повноцінного забезпечення продукцією овочівництва, затверджені на рівні держави, містять багато недоліків та не відповідають реальному стану речей та зарубіжній практиці.