ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ ДЕРЖАВНИХ ЦІЛЬОВИХ ПРОГРАМ: ПОНЯТТЯ ТА КЛАСИФІКАЦІЯ - Kuznietsova, A. Y.; Getman, Y. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті розкрито сутність джерел фінансування держаних цільових програм на основі аналізу чинного вітчизняного законодавства. Досліджено існуючі точки зору щодо класифікації видів джерел фінансування державних цільових програм. На основі узагальнення наукових праць, розроблено та пропонується законодавчо закріпити наступну узагальнену розширену класифікацію джерел фінансування державних цільових програм в Україні: Державний бюджет України; місцеві бюджети; цільові фонди; інші джерела, які не заборонені законодавством. Саме така розширена класифікація враховує усі напрацювання вітчизняних вчених у частині дослідження джерел фінансування державних цільових програм та буде відповідати міжнародному досвіду.