МЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД ДО ВИЗНАЧЕННЯ ОБҐРУНТОВАНОСТІ КОМУНАЛЬНИХ ТАРИФІВ НА ТЕПЛО ТА ВОДОПОСТАЧАННЯ НА МАКРОЕКОНОМІЧНОМУ РІВНІ - Bril, M. S.; Pivavar, I. V.; Ponomarenko О. О.; Lesnaya, I. F.; Morozova, N. L. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Стаття присвячена особливостям державного регулювання сфери житлово–комунального господарства в Україні. Проведено аналіз проблем розвитку житлово–комунального комплексу. Запропоновано методи державного регулювання для підвищення ефективності житлово–комунального обслуговування населення на макроекономічному рівні. Розвиток ЖКГ в значній мірі формує якісне становище життєдіяльності людини. Ця галузь, випробовує вплив ринкових відносин, що розвиваються, з іншого боку є важливою ланкою системи соціального захисту населення. Як вже наголошувалось, одним з головних пріоритетів економіки України у сфері ЖКГ є її соціальна орієнтація, яка породжує серйозні соціально–економічні проблеми і суперечності в системі ринкових відносин. От же, аналіз діючої методики визначення комунальних тарифів має значне практичне значення для якості життя населення та його соціальної захищеності.