РОЗРОБКА ФАКТОРНОЇ МОДЕЛІ РОЗВИТКУ СПОЖИВЧОГО РИНКУ - Grosul, V. A.; Timchenko, O. D. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Досліджено основні тенденції розвитку ринків з продажу споживчих товарів України. Сформовано клієтоорієнтовану модель споживчого ринку та охарактеризовані її основні елементи. Розроблено математичні функції формування переваг споживача та попиту на продукцію. Здійснено оцінку граничної схильності домогосподарств України до споживання. Запропоновано комплексну факторну модель розвитку споживчого ринку. Її практичне використання дозволяє здійснити комплексну оцінку впливу факторів на споживчий ринок і оцінити його стан як на державному, так і регіональному рівнях.