ЕКОНОМІКО–МАТЕМАТИЧНІ МЕТОДИ ТА МОДЕЛІ В СИСТЕМІ ЗМІЦНЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ КОМПОНЕНТИ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - Kopytko, Marta; Vinichuk, M.; Veresklya, M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті визначено основні проблеми соціальної компоненти економічної безпеки України. За допомогою програмних пакетів MS Excel, Statistiсa 8,0, MathLab 6.0, Curxpt 5,0 та OnFront проведено дослідження основних показників соціальної компоненти економічної безпеки та тіньової економіки країни. Запропоновано використання економко–математичних методів та моделей у процесі комплексного аналізу соціально–економічного розвитку держави, що дає змогу здійснювати тактичний і стратегічний контроль та реалізовувати опера