Прогнозування розвитку ринку іпотечного кредитування в Україні - Науменкова, С. В.; Саранчук, С. В.; Манзюк, О. І. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У статті досліджено тенденції розвитку ринку іпотечного кредитування в Україні, здійснено порівняльний аналіз існуючих у світі моделей іпотечного кредитування, обґрунтовано можливості використання економіко-математичних методів для прогнозування розвитку вітчизняного ринку іпотечного кредитування. Для прогнозування розвитку вітчизняного іпотечного ринку розроблено модель на основі застосування методів сценарного моделювання та методу TOPSIS, здійснено прогноз розвитку ринку іпотечного кредитування в Україні у 2013-2020 рр.