ДЕРЖАВНИЙ НАГЛЯД І КОНТРОЛЬ ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ: ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВИЙ АСПЕКТ - Galych, R. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Стаття присвячена дослідженню організації і діяльності суб’єктів нагляду і контролю за додержанням законодавства про працю з точки зору організаційно-правового аспекту. В роботі запропоновано авторський варіант класифікації суб’єктів в цій сфері. Держава в умовах ринкової економіки як регулятор усіх фінансово-економічних і правових процесів забезпечує сталий розвиток і стабільне функціонування суб’єктів господарювання, здійснює комплекс заходів по захист прав громадян, саме тому праця побудована на пріоритетності саме державних інституцій в системі суб’єктів нагляду і контролю. На основі проаналізованих нормативно-правових актів, вироблено і запропоновано зміни до законодавства, що усунуть недоліки в організації і діяльності суб’єктів нагляду і контролю за додержанням законодавства про працю, що в цілому дає змогу позитивну віддзеркалитись на фінансово-економічних процесах держави, зокрема, бюджетних як-то формування централізованих фондів.