ЕКОНОМІКО–МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ РОЗПОДІЛУ ЗАПОЗИЧЕНИХ КОШТІВ ЯК ІНСТРУМЕНТ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНИМ БОРГОМ - Fasolko, T. N.; Chaikovska, I. I. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Ключову роль у забезпеченні стійкого економічного зростання країни, здійсненні структурної модернізації економіки та підвищенні її конкурентоспроможності відіграє інвестиційна діяльність. Джерелом боргових інвестиційних ресурсів можуть служити зовнішні запозичення, внутрішні запозичення, державні кошти, а також прямі іноземні інвестиції. Створено модель розподілу коштів для оптимального управління державним боргом. Наведено емпіричний приклад ефективного й рівномірного розподілу між галузями запозичених коштів для оновлення виробничих потужностей, підвищення довіри в інвесторів до власної економіки.