ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ У СФЕРІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ПРИКОРДОННИХ ТЕРИТОРІЙ - Hazuda, Lesya; Hazuda, Mykhajlo; Indus, Kateryna (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті розглянуто засади управління процесом забезпечення збалансованого розвитку територіальних економічних систем, зокрема прикордонних територій сільської місцевості. Обґрунтовано передумови використання конкурентних переваг сільських прикордонних територій в умовах інтеграції й конвергенції. З метою відображення багатоманітності аспектів розвитку територіальної економічної системи, зокрема й сільських прикордонних територій, та узагальнення існуючого досвіду, систематизовано класифікаційні видові ознаки розвитку досліджуваних систем. Відмічено необхідність поєднання інтересів держави, органів державного управління, місцевого самоврядування та територіальної громади, у напрямі забезпечення дієвого управління у процесі функціонування господарюючих структур в межах сільських прикордонних територій та збалансованого розвитку територіальних економічних систем в цілому.