НАУКОВІ ЗАСАДИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Dolgaleva, O. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В статті розглянуто теоретичні питання сталого розвитку регіону. З метою усунення різночитань у термінології автором було удосконалено понятійний апарат. Проведений критичний аналіз вже наявних визначень стійкості соціально-економічних систем показав, що загальноприйнятого поняття сучасна наука досі не виробила. Тому було виділено чотири підходи визначення стійкості соціально-економічних систем. Автором обґрунтовано принципи управління процесами сталого розвитку, які повинні стати основою соціально-економічного відновлення Донецької області. Запропоновано напрями досягнення сталого розвитку в економічній, екологічній та соціальній сферах.