МЕТОДОЛОГІЯ НАУКОВОГО ДОСЛІДЖЕННЯ В НАУКАХ ПРО УПРАВЛІННЯ - Dźwigoł, Henryk; Dźwigoł-Barosz, Mariola (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті проведено аналіз методів дослідження, які можуть професійно і комплексно впливати на проведення системного і верифікованого дослідницького процесу з урахуванням практичних і теоретичних аспектів управління. Запропоновано до обговорення методологія управління наукою, а також парадигма управління – від фундаменталізму до плюралізму. Розвиток наукових знань вимагає певної дисципліни і професійного підходу, заснованого на науці. Ось чому, щоб вибрати правильні методи дослідження для проведення досліджень, необхідно знати відмінності між певними методами дослідження або підходами в методології соціальних наук. При визначенні проблеми дослідження важко вибрати один метод, що дозволяє повністю діагностувати дану проблему. Необхідно використовувати різні методи дослідження, що дозволяють дати відповіді на поставлену проблему. Таким чином, необхідно використовувати численні методи і дослідницькі підходи. На основі теоретичних висновків і власного досвіду авторів отримані результати щодо сутності характеру процедур дослідження в науках про управління.