СТРАТЕГІЧНИЙ ВПЛИВ ЗОВНІШНЬОЇ СФЕРИ НА ДІЯЛЬНІСТЬ МАШИНОБУДІВНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Klemparsky, M. M.; Kosareva, I. P.; Bezugla, J. E. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті визначено, що, яким не було б трактування головної мети проведення адаптаційних й стратегічних змін різними сторонами, управління ними має сприяти створенню приналежних до ринкових умов суб’єктів господарювання, що в свою чергу може бути забезпечене при наявності міцних конкурентних позицій підприємства на споживчому ринку та можливостей їх зростання у довгостроковій перспективі. Це сприяє визначенню оптимального співвідношення фінансових ресурсів підприємства, що дає змогу керівництву машинобудівних підприємств, вивчивши характер стратегічних тенденцій, вибрати стратегічну й тактичну фінансову політику управління підприємствами, яка забезпечить досягнення адаптивної мети функціонування підприємств впродовж стратегічного періоду.