КОНЦЕПЦІЯ ПРОСТОРОВОГО СОЦІАЛЬНО–ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ В УКРАЇНІ - Kozyreva О. V.; Yevtushenko, V. A.; Demchenko, N. V.; Velma, S. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті обґрунтовано концепцію соціально–економічного розвитку регіонів України, яка базується на ряді доведених гіпотез. Запропоновано концептуальна модель дослідження диференціації соціально–економічного простору країни, складовими якої є поляризація, дивергенція, конвергенція, вирівнювання, рівномірність, пропорційність, однорідність та ін. Запропонована операційна модель дослідження диференціації соціально–економічного простору країни, яка передбачає реалізацію досліджень за певними напрямами.