СОЦІАЛЬНІ ПРАВА ПІСЛЯ ГЛОБАЛЬНОЇ ФІНАНСОВОЇ КРИЗИ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИМІР - Kovtun, V. I.; Kovtun, M. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті акцентується увага на існуванні концепції «соціальної Європи» як соціального виміру європейської інтеграції. Обґрунтовано сучасне розуміння соціальних прав як фундаменту формування і функціонування соціальної держави. З’ясовано вплив глобальної фінансово-економічної кризи на реформування конституційних текстів європейських держав. Встановлено вплив бюджетного пакту як окремого конституційного засобу подолання кризових явищ у економіці на механізми реалізації соціальних прав і свобод людини і громадянина.