СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ МОДЕРНІЗАЦІЇ ЖИТЛОВОГО ФОНДУ ЯК ЗАПОРУКА ЕНЕРГЕТИЧНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - Matviichuk, N. M.; Cherchyk, L. M.; Kolenda, N. V.; Shulska, N. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В статті обгрунтовано необхідність розроблення комплексної довгострокової стратегії модернізації застарілого та енергоємного житлового фонду України з метою забезпечення його енергоефективності та підвищення енергетичної безпеки держави. Запропонована стратегія включає: формування інституційного середовища через створення ефективних правових інструментів та відповідної інфраструктури ринку, джерела та механізми фінансування заходів з енергозбереження та енергоефективності, інструменти стимулювання власників та співвласників будівель до залучення в програми енергоефективності, напрями реформування житлових субсидій з метою підвищення їх стимулюючої стосовно енергоефективності ролі, створення сприятливого інвестиційного клімату для інвестування в енергоефективність, стимулювання ринку енергетичного сервісу та впровадження нових прогресивних енергозберігаючих технологій.