Оцінка і вдосконалення системи контролю якості аудиторських послуг в Латвії - Веровская, Л. М. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Аудиторська діяльність є однією з галузей сфери послуг і не може розвиватися незалежно від основних тенденцій в цій області. Стратегічний напрямок розвитку аудиту - створення міжнародного ринку аудиторських послуг з уніфікованими правилами, стандартами, які регулюють аудит, і створенням єдиних критеріїв якості. У статті досліджується поняття якості аудиторської послуги, аналізуються основні проблеми законодавчого та методичного характеру в області зовнішнього і внутрішнього контролю аудиту в Латвії, розглядаються можливості та шляхи його вдосконалення з урахуванням міжнародного досвіду. Результати дослідження можуть бути використані при побудові та вдосконаленні системи зовнішнього і внутрішнього контролю аудиту , яка забезпечить максимально достовірне уявлення про стан бізнесу клієнтів, його ефективності та перспективи сталого розвитку. Фінансова стійкість компанії, підтверджена незалежним, об’єктивним думкою аудитора, сприяє зростанню інвестицій, вартості акцій, зміцненню ринкової репутації та в цілому сприяє сталому розвитку регіону.