Податки в доходах місцевих бюджетів в Російській Федерації - Покровская, Н. В. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Обмеженість податкових повноважень органів місцевого самоврядування Російської Федерації породжує високу залежність бюджетів муніципальних утворень від надходжень з бюджетів вищого рівня. У статті для всіх муніципальних утворень на території Росії узагальнюються тенденції передачі бюджетам міських округів, муніципальних районів, міських і сільських поселень податкових надходжень і фінансової допомоги владою суб’єктів Російської Федерації, наслідком яких стало зниження фіскальної самостійності російських муніципалітетів.