ФІНАНСОВО-ПРАВОВА ОЦІНКА УЗГОДЖЕНОСТІ ІНДИВІДУАЛЬНИХ ПЕРЕВАГ ЗАДАНИХ У ВИГЛЯДІ ФУНКЦІЙ ВИБОРУ - Fisun, K. A.; Vavzhenchuk, S. Ya.; Tkachenko, Yu. V.; Cherkashina, M. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2019)
У статті досліджуються дві можливих заходів узгодження. В рамках постановки задачі групового вибору індивідуальні переваги задаються у вигляді функцій вибору і групове рішення визначається як функція вибору. Для знаходження медіани згідно з визначенням функції вибору використовується аналог метрики Хеммінга. Неоднозначність, пов’язана з побудовою формальної теорії поведінки безлічі експертів в рамках певної системи управління соціально-економічними об’єктами визначає одну з проблем методологічного забезпечення узгодження інтересів різних сторін в рамках колективної взаємодії. Досліджуються істотно різні аспекти даної постановки завдання. Можливий конфлікт при прийнятті рішень, що формується ступенем небезпеки того, що ресурсів буде недостатньо. Можливим варіантом вирішення конфлікту є групове рішення і перевірка узгодженості цього рішення. Як очікуваних результатів відображаються всі можливі прямі і непрямі, позитивні та негативні оцінки, які можуть з’явитися в процесі реалізації програми і після її завершення: фінансово-правові; соціально-трудові, в тому числі і іміджеві; контролюючі. Необхідно, щоб очікувані результати мали вимірні якісні та кількісні характеристики. Оцінка фінансової стійкості підприємств важлива не тільки для суб’єктів господарської діяльності, а саме - для акціонерів, клієнтів, інвесторів, а й для власників організації, роботодавців. Саме тому наявність сильного корпоративного управління, організації праці є критично важливим. Фінансово-правова діяльність управління спрямована на захист інтересів вкладників зі зведенням до мінімуму асиметрії інформації між структурами управління підприємства, його вкладниками і клієнтами. Перспективно використання методів оцінки якості експерта, заснованих на зіставленні узгодженості. Підвищення ступеня об’єктивності може досягатися в деяких експертизах і за допомогою урахування можливого кон’юнктурних експерта. Зустрічаються експертизи при обмежених можливостях експертів, об’єктивно не зацікавлених в результатах експертизи