СТЕЙКХОЛДЕРСЬКИЙ ПІДХІД ДО ВАРТІСНО–ОРІЄНТОВАНОГО УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ - Zakharkin, O. O.; Zakharkina, L. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті теоретично обґрунтовано нове визначення поняття вартісно–орієнтоване управління інноваційною діяльністю підприємства. Залежно від ступеня представлення інтересів основних груп стейкхолдерів виокремлено три рівня такого управління: рівень стратегічного, поточного та зовнішнього управління. Для кожного з них проаналізовані індикатори приросту вартості та індикатори забезпечення ризикостійкості підприємства в контексті врахування інтересів різних груп стейкхолдерів. Зроблено висновок, що вартісно–орієнтоване управління інноваційною діяльністю підприємства має забезпечувати зростання його корпоративної вартості з урахуванням монетизованої для підприємства суспільної цінності при умові узгодження інтересів всіх груп стейкхолдерів.