Бюджетне фінансування соціальних ризиків: проблеми та перспективи - Надрага, В. І. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У статті проведено аналіз державної політики фінансування соціальної сфери. До соціальних ризиків віднесено всі несприятливі події в житті людей, пов’язані з тими чи іншими формами суспільних відносин, що дає змогу провести оцінку ефективності функціонування соціальної сфери, виходячи з аналізу управління соціальними ризиками. Запропоновано пріоритетні напрямки реформ у соціальній сфері, що ґрунтуються на політиці мінімізації соціальних ризиків українського суспільства.