Переваги та ризики, пов’язані з існуванням структури мережі безпеки на прикладі Польщі - Garbowska, Joanna Agnieszka (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Перетворення, що проходять в останні десятиріччя у фінансовому секторі, суттєво впливають на безпеку його операцій. Ці зміни збільшили вплив кризи на національну економіку. Таким чином, діяльність фінаісого сектора є предметом спеціального нагляду держави. Створено цілу структуру мережі фінансової безпеки, яка працює для стабілізації фінансової системи. Метою деятельности мережі є зниження ризиків, пов’язаних з функціонуванням фінансового сектору, до яких відноситься й системний ризик. У статті представлено ризики, пов’язані з функціонуванням фінансового сектора, інституційна структура мережі фінансової безпеки на прикладі Польщі і ризики, які можуть виникнути в результаті функціонування вказаної структури. Розглянуто правила, якi обмежують вплив інституційної мережі фінансової безпеки на негативні явища, якi відбуваються на фінансовому ринку.