РОЗВИТОК СТРУКТУРИ ІНТЕГРОВАНОЇ ЗВІТНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Shygun, M. M.; Bezverkhiy, K. V.; Kovach, S. I. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2019)
Реалізація фундаментальних засад і принципів формування інтегрованої звітності, що закладені Міжнародними основами інтегрованої звітності, потребує розроблення її належної структури. Необхідність у загальноприйнятій структурі інтегрованої звітності обумовлюється браком як у нормативних актах, так і в науково-практичних коментарях відповідної інформації. Це актуалізує питання впорядкування інформації суб’єкта господарювання, що розкривається в інтегрованій звітності, та розроблення відповідної структури інтегрованої звітності для її розкриття. Метою дослідження є удосконалення структури інтегрованої звітності шляхом розкриття складу елементів такої структури. Для досягнення поставленої мети застосовуватимемо такі наукові методи як аналіз, синтез, індукція, дедукція, абстрагування, ідеалізація, узагальнення і моделювання. Запропонований перелік елементів структури інтегрованої звітності не може вважатися всеохоплюваним, оскільки специфіка діяльності кожного підприємства вимагає або додаткового розкриття потрібної інформації в таких елементах структури інтегрованої звітності або виключення окремих елементів з її структури, якщо вони не є характерними для конкретного виду діяльності. У порівняльній структурі елементів інтегрованої звітності за Міжнародними основами інтегрованої звітності та підходами авторів систематизовано найбільш суттєві їхні елементи, які розширюють інформаційні можливості такої звітності, а їхнє безпідставне ігнорування знижує повноту розкриття інформації в інтегрованій звітності. За результатами проведеного дослідження надано пропозиції щодо удосконалення структури інтегрованої звітності шляхом розкриття інформації за кожним елементом інтегрованої звітності, що забезпечить достатній рівень деталізації інформації для цілей ухвалення економічних рішень відповідними групами зацікавлених користувачів.