ЕФЕКТИ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ ДОВІРИ СТОСОВНО НАМІРУ ПЛИННОСТІ КАДРІВ - Mürşide, Özgeldi; Hamitoğlu, Elif (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2019)
Сьогодні, коли відбуваються глобальні конкуренції, швидкі та безперервні зміни, підприємствам стає все складніше поліпшити процес виробництва та управління, підвищувати ефективність та якість, знизити витрати, швидко рухатися, оновлювати технологію, досягати гнучкої структури і домагатися успіху в досягненні переваги в конкуренції з подібними. Ці зусилля, спрямовані на підвищення оперативної ефективності, необхідні для забезпечення конкурентної переваги сьогодні, але вони недостатні. Для того, щоб забезпечити і зберегти конкурентну перевагу, необхідно також зробити інновації, зробити різницю або використати наявні ресурси-технології-знання таким чином, щоб зробити різницю і створити нові цінності. Саме людські ресурси, які будуть створювати нові цінності, відрізняти та впроваджувати стратегії для цього питання. Однак ознаки негативності в людських ресурсах, такі як висока вартість людських ресурсів, плинність робочої сили, незадоволеність роботою, зниження продуктивності-ефективності-якість-мотивація, відсутність на робочому місці також є факторами, які безпосередньо впливають на роботу підприємств. Тому людські ресурси – це те, що підприємства повинні використовувати для досягнення своїх цілей, які є джерелом забезпечення конкурентних переваг. Для того, щоб людські ресурси створювали цінність, необхідно визначати та підготовлювати ресурси відповідно до стратегій підприємства, зосередити увагу на додатках, програмах, підходах, що будуть забезпечувати розвиток, розкриття його потенціалу, використання, мотивації, вирішення проблем, ефективне використання, створювання нових цінностей, утримання, лояльність, задоволеність тощо. Метою дослідження є вивчення впливу організаційної довіри на плинність кадрів. У дослідженні, проведеному з цією метою, були використані шкала довіри та масштаб плинності кадрів. У дослідженні взяли участь 228 осіб, які працюють у приватному секторі Стамбула. Згідно з результатами, отриманими в результаті аналізу даних, організаційне довіра суттєво впливає на намір плинності кадрів. Інакше кажучи, 18% зміни наміру плинності можна пояснити організаційною довірою.