ФІНАНСОВІ ІНСТРУМЕНТИ РОЗШИРЕННЯ МОЖЛИВОСТЕЙ ЛЮДСЬКОГО РОЗВИТКУ В ІНФОРМАЦІЙНІЙ ЕКОНОМІЦІ - Kravchenko, I. S.; Aleksanyan А. G. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2019)
Досліджено можливості людського розвитку, процеси системної трансформації соціально-трудової сфери, зміни змісту праці та форм її організації в умовах Четвертої промислової революції. Досліджено питання використання фінансових інструментів для розширення можливостей людського розвитку в умовах поширення інформаційно-комунікаційних технологій за його основними вимірами. У сфері освіти ці можливості нині пов’язані передусім із ширшим застосуванням фандрайзингу в діяльності ВНЗ, поступовим переводом якомога більшої кількості напрямів діяльності ВНЗ в онлайн-середовище, розширенням практики фінансування проектів спільнокоштом і практики використання міжнародних платіжних систем, розвитком співпраці між бізнесом та університетами, максимально швидкою інтеграцією вітчизняних ВНЗ у світовий ринок освітніх послуг. У сфері охорони здоров’я — передусім із подальшим розвитком страхової медицини, використанням системи E-Health, підвищенням якості державних і приватних медичних послуг. В умовах системних змін у соціально-трудовій сфері, упровадження безумовного базового доходу є важливим інструментом фінансування процесів відтворення людського капіталу, забезпечення збалансованого суспільного розвитку для багатьох поколінь громадян прогресивних країн світу.