УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВОЮ БЕЗПЕКОЮ БАНКІВ: ІНСТРУМЕНТАРІЙ МОДЕЛЮВАННЯ - Sergienko О. А.; Tatar, M. S.; Morozova, N. L.; Galych, R. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
В роботі розроблено комплекс економіко–математичних моделей підтримки прийняття рішень з управління фінансовою безпекою комерційного банку. Представлена агрегована модель системи управління фінансовою безпекою комерційного банку. Розроблена базисна концептуальна схема процесу управління фінансовою безпекою комерційного банку. Запропоновано сучасний інструментарій моделювання на основі оцінки та аналізу виживаності та розповсюдження кризових ситуацій на банківському ринку, дослідження динаміки рівня фінансової безпеки конкретного банку в умовах зовнішніх і внутрішніх факторів впливу для формування та вибору сценаріїв забезпечення фінансової безпеки, їх впровадження та оцінки ефективності реалізації.