МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО КЛАСИФІКАЦІЇ ЛІЗИНГУ - Kuznecova, A. Y.; Levchenko, O. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
В статті розкрито сутність лізингу на основі аналізу чинного вітчизняного та зарубіжного законодавства. Сформовано порівняльну характеристику спільних і відмінних рис фінансового та оперативного лізингу. На основі узагальнення наукових праць вітчизняних і зарубіжних учених проведено систематизацію форм лізингу за такими класифікаційними ознаками: склад учасників лізингової угоди; об’єкт лізингу; обсяг послуг з обслуговування майна; рівень окупності об’єкта лізингу; термін використання об’єкта лізингу; сектор ринку; характер лізингових платежів; тип майна; спосіб фінансування; ініціатор лізингової угоди.