ПІДХОДИ ДО ВИБОРУ ІНСТРУМЕНТІВ УБЕЗПЕЧЕННЯ ВІД СИСТЕМНИХ РИЗИКІВ - Naumenkova, S. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті здійснено порівняльний аналіз основних макропруденційних інструментів, які отримали визнання у міжнародній регуляторній практиці. Уточнено підходи до відбору адекватних інструментів убезпечення від системних ризиків, придатних до застосування в країнах, що розвиваються, та в країнах з низькими доходами. Отримано висновок про обмеженість переліку інструментів для комплексного моніторингу за джерелами виникнення та каналами поширення системних ризиків в Україні через розбалансованість економічних процесів, погіршення стану державних фінансів, недосконалість інформаційної бази, відсутності належної координації грошово–кредитної та бюджетно–податкової політики, що стримує відновлення фінансової стабільності в країні.