РОЗРОБКА МЕТОДИЧНОГО ПІДХОДУ ДО ОЦІНКИ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ СТРАХОВОГО РИНКУ - Achkasova, S. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Розроблено методичний підхід до оцінки фінансової безпеки страхового ринку, який враховує структурний склад індикаторів та визначені значення середнього, медіани, моди та показника асиметричності розподілу індикаторів оцінки фінансової безпеки страхового ринку як моніторингових інструментів для забезпечення ідентифікування загроз. Визначено, що пріоритетним індикатором для оцінки фінансової безпеки страхового ринку є його капіталізація (частка власного капіталу в активах), оскільки він може характеризувати здатність витримувати ризики та покривати непередбачувані збитки. Оцінено індикатори фінансової безпеки страхового ринку України за 2004-2015 роки.