АНАЛІЗ ГРОШОВИХ ПОТОКІВ У СИСТЕМІ ОЦІНЮВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ ПІДПРИЄМСТВ - Shkvarchuk, L. O.; Slav’yuk, R. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті розглянуто методику оцінювання інвестиційної привабливості підприємств на основі аналізу грошових потоків. Обґрунтовано значущість оцінювання часової, просторової та вартісної узгодженості грошових потоків від операційної та інвестиційної діяльності. Доведена достатня точність та зручність кількісного оцінювання ефективності інвестиційної діяльності підприємства на основі аналізу граничних приростів грошових потоків у межах одного інвестиційного циклу. Запропоновано використання підходу порівняння потенціалів грошових потоків для якісної оцінки напрямків вкладання коштів та обґрунтованості інвестиційних витрат. Здійснено зіставлення результатів кількісного аналізу інвестиційної привабливості вітчизняних підприємств та міжнародних корпорацій. Пропоновані підходи носять універсальний характер, а їх точність не залежить від галузевої належності підприємства, його розміру чи форми власності.