ВИЗНАЧЕННЯ В СИСТЕМІ ЦЕНТР-РАДІУС ІНТЕРВАЛУ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ ПРИ ЗАСТОСУВАННІ ІНДЕКСНОГО МЕТОДУ В МОДЕЛЮВАННІ ЕКОНОМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ - Dubnickiy, V.; Kobylin, A.; Miroshnik, O. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Поставлено завдання визначення інтервалу невизначеності типу В при обчисленні значень основних видів зведених індексів, а саме: зведеного індексу товарообігу, зведеного індексу фізичного об’єму реалізації, зведеного індексу цін у формі Пааше та у формі Ласпейреса. Отримано вирази для обчислення значень основних типів зведених індексів за умови їх визначення у вигляді інтервальних чисел, заданих в системі центр–радіус. Наведено чисельний приклад розв’язання поставленої задачі.