ОЦІНКА ВПЛИВУ МОДЕЛЕЙ РЕГУЛЮВАННЯ НА РОЗВИТОК РИНКІВ НЕБАНКІВСЬКИХ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ КРАЇН ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ТА УКРАЇНИ - Bacho, R. Y.; Vnukova, N. M.; Poyda-Nosyk, N. N. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Стаття присвячена дослідженню впливу функціонування моделі державного регулювання ринків небанківських фінансових послуг на ефективність розвитку останніх. Виділено якісні та кількісні показники, використання яких при розрахунку сприяли об’єктивній оцінці соціально–економічного стану досліджуваних країн. Проведене дослідження вказало на те, що повна інтеграція мікропруденційного регулювання у Центральному Банку не забезпечує максимальну ефективність функціонування ринків небанківських фінансових послуг. Доведено, що модель «Twin Peaks» має кращі характеристики, ніж ряд інших моделей регулювання ринків фінансових послуг.