ОПЕРАЦІОНАЛІЗАЦІЯ НЕПРЯМИХ ІНСТРУМЕНТІВ МАКРОПРУДЕНЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ НА РИНКУ ОБІГОВИХ ФІНАНСОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ - Kravchuk, I. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті досліджено холістичну систему макропруденційної політики для ринку обігових фінансових інструментів щодо інструментальної операціоналізації на основі систематизації існуючих та надання пропозицій щодо впровадження нових інструментів для забезпечення створення когерентного комплексу опосередкованого макропруденційного регулювання у цій сфері. Інструменти макропруденційної політики в межах операціоналізації потребують дослідження можливості дублювання регуляційної дії та ідентифікації можливих конфліктів, оскільки посилений вплив комплексу подібних інструментів може негативно вплинути на ринок та його учасників. Зі значної множини описаних інструментів доцільно використовувати ті, які найбільш прийнятні для конкретних учасників, а також мають найбільшу ефективність щодо досягнення фінансової стабільності як головної цілі макропруденційного регулювання.